Het museumseizoen 2013 van heemkring Die Swane gaat weer veelbelovend van start op zondag 3 maart.

Een exclusieve expo over Lierse kant, Liers parelwerk en Cornely-borduurwerk, mét diverse demonstraties, voert de bezoeker mee naar de wereld van de textielkunde.  Er worden verbluffende staaltjes getoond van kant- en parelwerk, de streekeigen topkunst waarvoor “schoon Lier” wijd en zijd bekend was (en is).  

Want : Lierse kant is een buitenbeentje binnen de kantwereld omdat het geen kloskant is, maar ontstaat door met een haakje kettingsteken aan te brengen op een op een raam gespannen tule.
 
Tot en met 14 april 2013 op zondag, telkens van 14u tot 18u. Gratis inkom en parking vlak voor de deur.   Heemmuseum Die Swane – Kerkplein 24 – Heist-op-den-Berg 

Wie zich vooraf al wat meer in het onderwerp van de tentoonstelling wil inleven, moet op Zaterdag 2 maart 2013 om 20 u. beslist eens langs komen in museum Die Swane op het Kerkplein.  Dan is er een lezing die wordt gebracht door  Felix Van Loock, een autoriteit op het gebied van Lierse kant.
 
De voordracht heeft als titel : “De Timmermans-Dynastie” – Tweehonderd jaar familie Timmermans en haar speciale binding met de Lierse kant, Liers parelwerk en de typische Cornely-borduur.   Niet te missen en zoals steeds… gratis inkom !